Dinamova kapetanica Pemper: “Funkcioniramo kao jedna, ginemo na terenu jedna za drugu”

Iza ŽNK Dinamo Zagreb prva je natjecateljska sezona, dojmovi se polako slažu, treninzi polako završavaju i slijedi zasluženi, kratak predah za Dinamove nogometašice.

Po završenoj prvoj, povijesnoj sezoni Kluba, kapetanica Monika Pemper prisjetila se kako je sve krenulo, kako je sezona tekla, koliko ima zajedništva u ekipi, kakav je bio osjećaj podići trofej osvajačica 2. HNLŽ – Centar, kao i još mnogo toga.

“Nakon što nas je trenerica Marija kontaktirala, svi smo bili zainteresirani prijeći u Dinamo jer smo vjerovale da će se u njemu kvalitetno raditi bez obzira na to što krećemo od nule i iz Druge lige”, kazala je za početak kapetanica seniorske ekipe ŽNK Dinamo Zagreb.

“Nekako smo samouvjereno ušle u cjelokupno Prvenstvo jer smo znale da imamo kvalitetu koju smo uz treninge svakim danom dizale, naravno sve to uz dozu opreza da nas netko ne iznenadi. Cure su se tijekom sezone maksimalno angažirale na svakom treningu, svaka je dala najbolje od sebe kako bi svaka utakmica ishodila našom pobjedom, ali evo dogodio se taj kiks kada su nas Riječanke malo iznenadile i doživjele smo poraz. No, u nastavku sezone smo dokazale te pokazale i sebi i drugima da nam ipak nitko nije ravan te smo pobjeđivale s po pet golova razlike”, dodala je Pemper te nastavila:

“Svatko se zalaže za ekipu, sve zajedno funkcioniramo kao jedna i borimo se kao lavice za svaku pobjedu, ginemo na terenu jedna za drugu.”

pemper_tekst3

Na prve treninge u kolovozu stigao je lijep broj djevojaka zainteresiranih za nogomet, no već do zimskih priprema brojka se lagano povećala na sedamdesetak igračica.

“Iz dana u dan su dolazile nove igračice u Klub, raspitivale se o treninzima i Klubu kako bi se priključile. Kao kapetanici mi je bilo drago da se pročulo kako smo Klub koji ima glavu i rep te u kojem se ozbiljno radi.”

Na kraju prve sezone stigla je i zaslužena nagrada, pehar za osvojeno prvo mjesto u 2. HNLŽ – Centar.

“Jako je lijep osjećaj podići trofej na kraju sezone jer smo ga zasluženo osvojile. Sav naš trud, trud naših trenera, Uprave kao i naših vjernih navijačica Bad Blue Girls te ostalih koji su u nas vjerovali se isplatio. Ta pobjeda i trofej meni kao kapetanici i nama kao ekipi ostat će u jako lijepom sjećanju.”

Kapetanica Pemper jedna je od najiskusnijih igračica u ŽNK Dinamo te je kroz karijeru prošla uistinu mnogo toga, stoga je na terenu i izvan njega uvijek spremna pomoći suigračicama i udijeliti i pokoji savjet.

“Svoje iskustvo i znanje nastojim prenijeti na druge cure koje me poštuju te ispituju brojna pitanja. Nastojim im biti uzor, usmjeriti ih prema sportu jer jedino tako mogu uspjeti. Samo uz odricanje, naporan trud i rad mogu uspjeti jer vidi se kakva je današnjica, tehnologija je zavladala, svi su u zatvorenom na mobitelima i kompjuterima. Savjetujem ih i po pitanju toga jer ipak bavljenje sportom poboljšava i zdravstveni status.”

pemper_tekst

Razvoj i popularizacija ženskog nogometa u Hrvatskoj polako se već podrazumijevaju, a složila se s time i Pemper.

“Došlo je vrijeme da ona rečenica “Nogomet je muški sport” ide u zaborav. Danas se jako puno djevojaka učlanjuje u različite udruge i klubove kako bi pokazale što znaju i kako bi upravo demantirale tu izjavu. Ipak je Dinamo brend, sam spomen već zvuči veliko, zato se svi raspituju za nas i žele biti dio našeg tima.”

Za kraj je Dinamova kapetanica otkrila i ponešto o sebi, kao i vidi li se jednoga dana u trenerskim vodama kako bi svoje znanje i iskustvo prenijela na nove naraštaje.

“Izvan terena sam zapravo jako jednostavna, volim se šaliti, ali i kad situacija nalaže biti ozbiljna. Na treninzima nekako to najviše dođe do izražaja jer tada radim i uživam u onome što najviše volim. Trenutno radim za jednu tvrtku, dok ne dobijem trenersku licencu kako bih mogla pronaći posao u struci. Završila sam Kineziološki fakultet gdje sam diplomirala na smjeru nogomet te se nadam da ću u skoroj budućnosti prenijeti kako svoje igračko tako i trenersko iskustvo na mlađe, ali i starije uzraste.”