Dva poraza i pobjeda Hrvatske U-17, pogodak Klarić u završnom susretu

Hrvatska ženska U-17 reprezentacija nastupila je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a koje su se održale u škotskom Edinburghu. Skupina 6 Hrvatskoj je za protivnike donijela domaćina Škotsku, kao i Francusku i Kazahstan.

U redovima reprezentacije svoje su mjesto zaslužile i Dinamovke Laura Kopić, Marija Klarić, Janja Čanjevac i Karla Jedvaj.

Hrvatska U-17 susret kvalifikacije je otvorila porazom 0:4 od Škotske, a svoje mjesto u početnom sastavu zaslužile su Klarić, Čanjevac i Jedvaj, dok je Kopić u igru ušla u 57. minuti susreta zamijenivši Klarić.

U drugom susretu kvalifikacija Hrvatska je pretrpjela novi poraz, ovoga puta 0:4 od Francuske, a u početnih 11 našle su se Dinamovke Čanjevac, Kopić i Jedvaj, dok je Klarić zaigrala od 50. minute zamijenivši Jedvaj.

Posljednji susret kvalifikacijskog turnira donio je pobjedu Hrvatske nad Kazahstanom, a uvodni pogodak za Hrvatice postigla je igračica Dinama Marija Klarić u trećoj minuti susreta. Još dva pogotka upisala je Spajić čime je Hrvatska slavila 3:0. Čanjevac i Kopić su, uz Klarić, zaigrale od prve minute, dok je Jedvaj ušla u 41. minuti zamijenivši Gegollaj.

Kvalifikacije za EP, U-17, Skupina 6, Edinburgh:
Škotska – Hrvatska 0:4
Francuska – Hrvatska 0:4
Kazahstan – Hrvatska 0:3