Osnovan ŽNK Dinamo Zagreb

Ženski nogometni klub Dinamo Zagreb osnovan je 24. lipnja 2016. godine u Zagrebu, na inicijativu trenerice te bivše igračice, sutkinje i izbornice Marije Margarete Damjanović, kao i njene kolegice, također bivše nogometašice, a danas predsjednice Kluba Josipe Maslać Petričević.

“Izuzetno sam sretna i zadovoljna što smo uspjeli ostvariti ovaj povijesni uspjeh te osnovati ŽNK Dinamo Zagreb. Zajedno s trenericom Marijom Margaretom razgovarala sam o ovom podvigu, napravile smo planove i projekt i raduje me što smo ih uspjele i ostvariti te vjerujem kako će Klub doprinijeti razvoju ženskog nogometa na našim prostorima, kao i okupiti velik broj kako mladih tako i iskusnijih nogometašica”, kazala je po osnivanju ŽNK Dinamo Zagreb predsjednica Josipa Maslać Petričević.

“Slažem se s Josipom te dijelim kako njenu radost tako i zadovoljstvo što je ovaj plan proveden u djelo i što ćemo zajedno raditi na ovome projektu. Osobno ću se, dakako, više posvetiti koordinaciji stručnog stožera te igračkog kadra, ali i daljnjem razvoju i napretku ženskog nogometa. Pred nama je mnogo rada, truda i ulaganja, kao i okupljanje kvalitetnog stručnog stožera kako bi igračice koje će nam se pridružiti imale dobre uvjete za rad i napredak. Želja nam je okupiti djevojke od 10 godina starosti na dalje, kao i igračice koje su već u trenažnom procesu, bave se nogometom ili su ga već ranije igrale, raditi s njima, trenirati, uvježbavati ih te ih uključiti i u natjecanja po određenim kategorijama u prvenstvima Hrvatske. Dakako, pred nama je mnogo posla, no uistinu mu se radujem”, rekla je, pak, po osnivanju novog ženskog nogometnog kluba u Hrvatskoj trenerica Marija Margareta Damjanović.