Početak prve sezone ženske ekipe NK Sesvetski Kraljevec: Stjecanjem iskustva i uz puno optimizma do ostvarenja ciljeva

Sredinom lipnja 2022. godine oformljena je ženska seniorska ekipa NK Sesvetski Kraljevec te je njen osnutak popraćen podrškom i prijateljskom utakmicom sa ŽNK Dinamo Zagreb. Iza ženske ekipe NK Sesvetski Kraljevec, predvođene trenericom Ivanom Car, za sada su prve odrađene pripreme, utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa za žene te prva četiri prvenstvena susreta u sklopu 2. HNLŽ – Skupina A.

Odaziv je i više nego odličan zbog toga što seniorke dolaze iz različitih dijelova Zagreba i okolice te je prisutna povelika razlika između godina, primjerice najmlađa igračica ima 16 godina, a najstarija 36. No, svjesno sam ušla u ovu priču i okupila takav kadar igračica, jer smatram da je miks mladosti i iskustva formula za kvalitetan rad, atmosferu i u konačnici uspjeh. Trenutno je u klubu 26 aktivnih seniorki, kazala je trenerica ženske ekipe NK Sesvetski Kraljevec o prvim danima Kluba te početku priprema s novom ekipom koja se okupila 10. kolovoza.

Nakon tjedan dana priprema odmah smo otišli na međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv ŠFK Brčko koji igra Premijer žensku ligu BiH i mogu reći da je to bio pun pogodak, jer je upravo ta utakmica od nas napravila pravu klapu i dala nam vjetar u leđa da nastavimo dalje raditi kako smo i počeli, a to je strpljivo, predano i postepeno. U pripremnom dijelu imali smo i dvije prijateljske utakmice protiv konkurenata 2. HNLŽ – skupina A, u kojoj se i natječemo. Riječ je o ekipama ŠNK Frankopan i HNK Gorica protiv kojih smo pokazali talent, potencijal i iznenadili protivnike svojim pristupom, s obzirom na to da smo ekipa koja nikada do sada nije igrala zajedno i koja se praktički još upoznaje te će se nastaviti upoznavati tijekom cijele sezone, nastavila je trenerica Car.

U ekipi se nalazi i nekoliko igračica ŽNK Dinamo Zagreb, točnije, vratarke Gabriela Golub i Paula Todorić te obrambene igračice Lana Pavlović i Ela Rosić, kao i trenutno ozlijeđene Paula Kovačević (ozljeda ključne kosti) i Viktorija Žulj (ozljeda koljena).

Bez ŽNK Dinamo Zagreb teško da bi ova priča uspjela i toga sam itekako svjesna i ja i ostale djevojke jer našu ekipu čini izlazno godište ŽNK Dinamo Zagreb te nekadašnje igračice koje sam trenirala prije nekoliko godina. Iznimno mi je drago što mi je ŽNK Dinamo Zagreb otvorio vrata da ih upoznam, da prepoznaju moju predanost i rad te tako prihvate moj poziv za NK Sesvetski Kraljevec. Igračice su se odlično snašle, volim reći da su neke ovdje i proigrale zbog pristupa i atmosfere koja je prisutna, a to je smatram najbitnije u samim počecima. Ovim putem želim i zahvaliti ŽNK Dinamo Zagreb na podršci koju nam pruža, dodala je Car koja je u ekipi okupila i bivše igračice ŽNK Dinamo Zagreb, Gabrijelu Jozić (obrambena igračica), Niku Pericu (vezna igračica) te Anu Tutić i Mariju Šuster (napadačice), od kojih su se neke na taj način i vratile nogometu.

Nakon odrađenih priprema i prvih prijateljskih utakmica, uslijedila je utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa za žene sa ŽNK Pregrada (2:4) te prva četiri prvenstvena susreta u sklopu skupine A 2. HNLŽ. Seniorke NK Sesvetski Kraljevec u prva su četiri kola odigrale 0:3 sa ŠNK Frankopan, 1:11 sa ŽNK Neretva, 1:5 sa ŽNK Pregrada te 0:7 s HNK Gorica, dok su u petom kolu bile slobodne, nakon što je ŽNK Zadar zatražio odgodu utakmice.

Što se tiče samog Kupa i Prvenstva, ne mogu reći da smo zadovoljni rezultatima, i znam da prvo što drugi vide jest upravo gore navedeno, ali moje igračice i ja vidimo puno više od toga, a to su odnos, pristup i još mnogo toga… Sigurna sam da nam fali samo iskustvo seniorskog nogometa i natjecateljskog duha, jer više nismo u onim godinama kada je dovoljno samo lijepo znati igrati nogomet, već je presudan i gard i karakter, ali znam da ga imamo i da će s iskustvom seniorskih utakmica oni izaći na vidjelo.

Uz mnogo rada, truda i zalaganja, koji su prisutni već i sada, te stjecanjem dodatnog iskustva kroz utakmice koje su pred njima, trenerica Car uvjerena je kako će ženska ekipa NK Sesvetski Kraljevec napredovati i ostvariti zacrtane ciljeve.

Puna sam optimizma zajedno sa svojim igračicama i cilj nam je ostati na okupu, u što uopće ne sumnjam da će tako i biti, ali i priključiti još nekoliko pojačanja te nastaviti sve u istom tonu, ako ne i bolje.

Ženskoj ekipi NK Sesvetski Kraljevec te stručnom stožeru ekipe želimo puno sreće i uspjeha u nastavku sezone!