ŽNK Dinamo Zagreb na 12. izdanju Australija u Zoološkom vrtu Zagreb

Kadetkinje ŽNK Dinamo Zagreb, zajedno s voditeljicom Škole Nogometa ŽNK Dinamo Zagreb Ivanom Car, posjetile su Zoološki vrt Zagreb povodom 12. izdanja Australija u Zoološkom vrtu Zagreb posvećenom promociji ženskog nogometa i žena u sportu shodno činjenici kako se ove godine Svjetsko prvenstvo za nogometašice održava upravo u Australiji i na Novom Zelandu

Upravo su se kadetkinje ŽNK Dinamo Zagreb ovdje istaknule, kao pravi promicatelji naraštaja ženskog nogometa koji dolaze i odlična pozivnica za sve mlade djevojke i djevojčice da se priključe svijetu nogometa, odnosno, sporta.

Ulaskom u ZOO igračice su dobile svoje posebne „putovnice“ za ovaj događaj, odnosno, bolje rečeno pravo putovanje te da krenu u pustolovinu. Posjećujući nekoliko postaja kroz ZOO, prolaze kroz osam australskih mjesta te tako skupljaju tzv. viza štambilje, dok na posljednjem koraku, glavnom gradu Australije, prilažu svoju putovnicu, skupljaju posljednji štambilj te dobivaju australski suvenir kao nagradu.

Djevojke su imale priliku proučiti i australski nogomet i kriket, ali i zaviriti u Matildinu kuhinju gdje su mogle okusiti autohtone australske zdrave kekse (anzac) i uživati u njima, kao i jednom novom, sjajnom iskustvu.

Na ovom putovanju u ZOO igračice ŽNK Dinamo Zagreb, zajedno sa svojom trenericom i voditeljicom Škole Nogometa ŽNK Dinamo Zagreb, Ivanom Car, popratili su i australski konzul te Službenica za konzularne poslove i javnu diplomaciju Veleposlanstva Australije Dijana Grahovac.