Dogovorena suradnja između ŽNK Dinamo Zagreb i BP02 Sport

ŽNK Dinamo Zagreb i sportska edukacijska tvrtka BP02 Sport potpisali su ugovor o sportskoj suradnji s ciljem razmjene sportskih ideja, iskustava i zajedničkog djelovanja na tržištu ženskog nogometa. BP02 je sportska tvrtka koja se bavi edukacijom trenera, kreiranjem i provođenjem programa rada u nogometnim klubovima NK Utrina, NK Savica CC i ŽNK Savica CC, organizacijom i provođenjem sportskih kampova te individualnim razvojem tehnike sportaša.

Prvi oblik suradnje uspostavljen je u studenom 2022. godine kada je sportska direktorica i trenerica ŽNK Dinamo Zagreb Marija Margareta Damjanović pozvala trenera BP02 Sporta Dinu Bartolucija da se pridruži stožeru ŽMNK Dinamo Zagreb tijekom natjecanja u 1. HMNLŽ te na Zagreb Winter Cupu.

Nakon prvih mjesec dana rada koji je rezultirao osvojenim prvim mjestom na prestižnom turniru Zagreb Winter Cup, ideje o zajedničkoj suradnji nastavile su se nizati te je predloženo da se navedeno stavi i na papir, s ciljem dugoročnog kvalitetnog djelovanja.

– Do prvotne suradnje došlo je tako što sam Dinu pozvala na preporuku, budući da iza sebe ima dobru podlogu natjecanja u 1. HMNL te sam ga upoznala i kroz prošle zajedničke projekte i uvidjela koliko je predan svom radu. Nakon nekoliko početnih mjeseci zajedničke suradnje, shvatili smo da možemo surađivati na nekoliko razina te smo to odlučili staviti i na papir kako bismo kvalitetnije djelovali u budućnosti i još uspješnije razvijali naše partnerstvo, kazala je sportska direktorica i trenerica ŽNK i ŽMNK Dinamo Zagreb Marija Margareta Damjanović.

– Za mene je poziv sportske direktorice ŽNK Dinamo Zagreb, gđe. Marije Margarete Damjanović, bio velika čast i izazov zbog pridruživanja njenoj ekipi koja je do sada nizala ogromne uspjehe u navedenim natjecanjima. Veliki izazov je bio implementirati naš način rada u odlično posloženu ekipu s razvijenim radnim navikama što je rezultiralo ponavljanjem uspjeha na Zagreb Winter Cupu te dobrim pozicioniranje u 1. HMNLŽ. Idući cilj svakako jest osvajanje 1. HMNLŽ te moguće igranje u neslužbenoj Ligi prvakinja, rekao je novi trener u stručnom stožeru ŽMNK Dinamo Zagreb Dino Bartoluci.

Pred ostvarenom suradnjom su i zacrtani ciljevi poput zajedničkih priprema u Sv. Martinu na Muri od 23. do 26. veljače, odlazak na turnir u Sloveniju, organizacija i provođenje Kampa za djevojčice u Zagrebu u srpnju, ljetne pripreme za novu sezonu od 13. do 16. kolovoza, kao i još mnogo toga.