ŽMNK Dinamo osvajač 8. izdanja Zagreb Winter Cupa!

Sjajnim finalnim susretom, u kojem su s 5:3 svladale ekipu KCG Team, igračice ŽMNK Dinamo Zagreb osvojile su osmo po redu izdanje Zagreb Winter Cupa!

U finalu je ekipa ŽMNK Dinamo Zagreb povela preko Ivane Stanić, no na suprotnoj su strani uzvratile Ines Krajnc i Ana Bucik za 2:1 KCG Teama. No, pogotke zatim nižu Marija Žagar, Lea Zdunić i Karla Kurkutović za potpuni preokret rezultata i 4:2 ŽMNK Dinamo. Sergeja Kos uspjela je smanjiti potom zaostatak svoje ekipe, no potvrdu pobjede donijela je sigurnim pogotkom, svojim drugim u susretu, Stanić.

Odličan nastup ŽMNK Dinamo Zagreb na turniru potvrdile su i pojedinačne nagrade i priznanja. Tako je najboljom igračicom turnira proglašena Ivana Stanić, dok je Marija Žagar najbolja strijelkinja.

Podsjetimo kako je ŽMNK Dinamo nastupao u skupini A na turniru, zajedno sa Stomatološkim centrom Flegar, MC Plus Agramom, ŽNK Lju i Graničar Starsom, dok je druga ekipa Dinama na turniru, ŽNK Dinamo, bila smještena u skupinu B s KCG Teamom, Agramom, Olmissumom i Poljskim domom.

ŽMNK Dinamo u skupini je slavio nad MC Plus Agramom 4:1 i Graničar Starsom 10:0, dok je susret sa SC Flegar završio 2:2. ŽNK Dinamo je u svojoj skupini upisao pobjedu 8:0 nad Poljskim domom te poraze 1:3 od Agrama i 0:6 od KCG Teama, a ubilježena mu je i 3:0 pobjeda bez borbe nad Olmissumom.

U četvrtfinalu je ŽMNK Dinamo bio slobodan, dok je ŽNK Dinamo poražen od ekipe SC Flegar s 0:2.

Polufinalni susret je kao suparnika za ŽMNK Dinamo donio novi dvoboj s braniteljicama naslova, ekipom MC Plus Agrama, no, kao i u skupini, ŽMNK Dinamo Zagreb ponovno je bio bolji te je ovoga puta slavio s 2:1 te se tako plasirao u finale turnira.

Zagreb Winter Cup:

Skupina A:
ŽMNK MC Plus Agram – ŽMNK Dinamo 1:4
Graničar Stars – ŽMNK Dinamo 0:10
ŽMNK Dinamo – SC Flegar 2:2
ŽMNK Dinamo – ŽNK Lju 6:3

Skupina B:
ŽNK Agram – ŽNK Dinamo 3:1
ŽNK Dinamo – KCG Team 0:6
ŽNK Dinamo – Poljski dom 8:0
ŽNK Dinamo – ŽNK Olmissum 3:0 (b.b.)

Četvrtfinale:
SC Flegar – ŽNK Dinamo 2:0

Polufinale:
ŽMNK Dinamo – ŽMNK MC Plus Agram 2:1

Finale:
ŽMNK Dinamo – KCG Team 5:3

Foto: Marin Sušić