ŽNK Dinamo i GNK Dinamo obilježili mjesec borbe protiv raka dojke

U suradnji s GNK Dinamo Zagreb i Udrugom P.I.N.K.-Life, ŽNK Dinamo Zagreb obilježava mjesec borbe protiv raka dojke kako bi se podigla svijest o važnosti prevencije oboljenja od raka dojke kroz redovite i rane preglede.

U kampanji sudjeluju igračice ŽNK Dinamo Zagreb Helena Spajić, Karla Kurkutović i Mara Stančić te igrači GNK Dinamo Zagreb Marko Tolić i Dario Špikić.

Redovitim i preventivnim pregledima moguće je spasiti život te se pozivaju sve navijačice i građanke da se odazovu preventivnim pregledima te da se informiraju o samopregledu dojki na vrijeme putem
Udruge P.I.N.K.-Life.

– Prije svega želimo izraziti podršku svim ženama oboljelim od raka dojke. Ovom simboličnom kampanjom želimo poslati poruku o tome da su redoviti pregledi i samopregledi iznimno važni. Oni oduzimaju iznimno malo vremena u odnosu na to što mogu nekome zaista spasiti život, posebno kada znamo da većina slučajeva koji se dijagnosticiraju u ranom stadiju imaju velike izglede za izlječenje. Ovim putem u ime ŽNK Dinamo želim poručiti svim oboljelima od raka dojke da smo uz njih, da nisu same i da se ne predaju u svojoj borbi, kazala je igračica ŽNK Dinamo Zagreb Helena Spajić.

– Svaka bi djevojka i žena trebala u svom rasporedu i dnevnim obavezama pronaći malo vremena za obaviti neki od tih jednostavnih pregleda i želimo ovim putem pozvati sve navijačice, sportašice i građanke da brinu o svom zdravlju kroz preventivne preglede i samopreglede dojki. Naš poziv ne odnosi se samo na žene srednje ili starije dobi, već i na naše vršnjakinje odnosno na mlađe djevojke s obzirom na to da je sve veći broj žena ispod 30 godina oboljelih od raka dojke. Pozivamo ih sve da im pregledi budu jedan od prioriteta, dodala je igračica ŽNK Dinamo Zagreb Karla Kurkutović.

– Smatram i ja osobno, ali i cijela naša momčad, da je jako važno da se Dinamo kao istaknuti nogometni klub u Zagrebu, Hrvatskoj i Europi svake godine uključi u ovakve projekte kroz podršku i određene aktivnosti kako bismo poslali poruke što većoj publici. Trebamo svi zajedno raditi na tome da ljude oko sebe što više osvijestimo o važnosti preventivnih pregleda jer na taj način moguće je nekome spasiti život. Svim djevojkama i ženama koje su pobijedile u toj borbi čestitamo na hrabrosti, a svima onima koje se u ovom trenutku bore s rakom dojke želimo poručiti da smo uz njih, da budu hrabre i da se ne predaju, rekao je igrač GNK Dinamo Zagreb Marko Tolić.

– Godišnji rad udruge P.I.N.K.-Life najviše dolazi u fokus upravo u mjesecu listopadu. Stoga nam je svaki moment podrške, pažnje, aktivnosti i informiranja bitan, kako bi što više i što duže ove poruke ostale u svijesti, ponajviše žena. Populacija koja obolijeva sve je mlađa, stoga je bitno održavati svoje tijelo i um zdravim te raditi redovite liječničke kontrole u svrhu prevencije i eventualnog ranog otkrivanja bilo kakvog oboljenja. Iznimno smo sretni i zahvalni što su se ovoj inicijativi sa svojim porukama i podrškom priključili igrači GNK Dinamo i nogometašice ŽNK Dinamo. Vjerujemo da će njihov utjecaj na fanove i pratitelje također biti iznimno vrijedan doprinos širenju ovih osvještavajućih i pozitivnih poruka, kazala je Iva Leko iz Udruge P.I.N.K.-Life.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL