Martina Leaković nova igračica Dinama

Redove ŽNK Dinamo Zagreb pojačala je uoči početka nove sezone igračica Martina Leaković koja je u modri klub stigla iz ŽNK Graničar iz Županje.

Dinamova nova vezna igračica rođena je 6. ožujka 2000. godine u Vinkovcima, a do sada je nosila dres NK Zrinski i ŽNK Graničar, a zaigrala je i za mlađe dobne kategorije hrvatske reprezentacije.

leakovic_repka

Po dolasku u ŽNK Dinamo Martina se kratko prisjetila svojih nogometnih početaka te je ispričala kako je stigla u redove Dinama.

“Prve nogometne korake napravila sam s dječacima u NK Zrinski iz Bošnjaka. S 13 godina uključujem se u treninge tek osnovane sekcije ŽNK Graničar Županja pod vodstvom trenera Pejića. Nakon godine dana treniranja preuzima nas trener Ivica Vidović s kojim ostajem tri godine u kvalitetnom radu i s kojim uvjerljivo osvajamo prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji Međužupanijske lige mladeži Osijek-Vinkovci u natjecateljskoj sezoni 2015./2016. Ubrzo nakon toga slijedi i prvi poziv za reprezentativno okupljanje, a kao vrhunac mog razvojnog puta stiže poziv iz ŽNK Dinamo i trenerice Marije Margarete Damjanović. Takav poziv stiže možda jednom u životu. Naravno da sam ga prihvatila te sam ovog ljeta i službeno postala nogometašica ŽNK Dinamo Zagreb.”

leakovic_ekipa

 

leakovic_ekipa3

Ivica Vidović, Martinin trener u ŽNK Graničaru također je kazao nekoliko riječi o Dinamovom pojačanju.

“Martina je gledano po nogometnim karakteristikama jedna prilično svestrana igračica. Karakterno pozitivno usmjerena, vrijedna, poslušna i uvijek spremna usvojiti nova znanja. Od TE-TA karakteristika posebno bi naglasio vrlo dobru lijevu nogu s preciznim i jakim šutom. Ima i odličan pregled igre s vrlo dobrom brzinom razmišljanja i donošenjem pravovremenih odluka. Martina se može pohvaliti i dobrom procjenom situacija kada koristiti suradnju sa suigračicama, a kada koristiti individualnu akciju. Kod fizičkih predispozicija posjeduje dobre motoričke i funkcionalne sposobnosti. Za kraj mogu reći
da mi je bilo iznimno zadovoljstvo trenirati takav nogometni potencijal kakav posjeduje upravo Martina.”

leakovic_martina

Zadovoljstvo novim pojačanjem ŽNK Dinamo izrazili su i klupski treneri, a trenerica Marija Margareta Damjanović, u ime ŽNK Dinamo Zagreb, posjetila je sada već bivši klub nove Dinamove igračice, ŽNK Graničar, te ga darivala loptama i opremom.

leakovic_klub_marija

Dobrodošla Martina!