ŽNK Dinamo ostvario suradnju s američkim i kanadskim nogometašicama hrvatskog podrijetla

Dobar glas o ŽNK Dinamo Zagreb daleko se čuje, stoga je ostvarena suradnja i s američkim i kanadskim nogometašicama hrvatskog podrijetla prilikom njihova boravka u Hrvatskoj.

ŽNK Dinamo tako je ostvario suradnju s kanadskim nogometašicama Frankom Šubić i Natalie Anamarijom Štrkalj.

kanadanke_web2

Franka je rođena 22. studenog 2000. godine u Torontu te se nogometom bavi od svoje devete godine kada je započela igrati za ekipu Mississauga Croatia Soccer. Nakon pet godina provedenih u toj ekipi, postaje članom Mississauga Falcons Soccer ekipe koja je igrala u prestižnoj OYSL ligi. 2014. godine Franka prelazi u North Mississauga Soccer Club za čiju je ekipu 2000. godišta igrala dvije sezone, pritom je igrala i za League 1 i U-18 ekipu ovoga kluba. Od 2016. godine Franka, kao krilna vezna igračica, za istu ekipu igra za viši uzrast, kao i za nogometnu ekipu svoje škole St. Francis Xavier Secondary School u Mississaugi.

Natalie je, pak, rođena 5. prosinca 2000. u Mississaugi te živi u Oakvilleu u Ontariju, a nogomet je počela igrati s 12 godina. Trenutno je članica U-18 ekipe Toronto Blizzarda, a ova ofenzivna vezna nogometašica igrala je i za švedski Lenk. Kao najveće nogometne idole ističe Alex Morgan i Ivana Rakitića.

amerikanke_web4

Američke nogometašice hrvatskog podrijetla Sabrina Elisabeth Šalov i Tatijana Lonić također su ostvarile suradnju s ekipom Dinama, a odradile su i pokoji trening.

amerikanke_web3

Sabrina Elisabeth Šalov rođena je 18. rujna 2000. godine te trenutno igra za ekipu New York Soccer u razvojnoj akademiji. Ova srednja vezna igračica rođena je u New Yorku i već se 14 godina bavi nogometom. Najdraža nogometašica joj je Julie Ertz, a najdraži hrvatski nogometaš Luka Modrić.

amerikanke_web2

Tatijana Lonić rođena je 7. travnja 1999. te trenutno nosi dres Manhattan Soccera. Ova obrambena igračica nogomet igra već 14 godina, a najdraža igračica joj je Alex Morgan, a hrvatski nogometaš Luka Modrić.

amerikanke_web