Damjanović: Želimo se nametnuti u pokušaju osvajanja naslova prvakinja Hrvatske

Pred seniorkama ŽNK Dinamo Zagreb je otvaranje sezone SuperSport 1. HNLŽ i derbi s ekipom ŽNK Hajduk.

Utakmicu i hrvatski derbi najavila je glavna trenerica ŽNK Dinamo Zagreb Marija Margareta Damjanović te je također otkrila i ciljeve za novu sezonu, ali se osvrnula i na pripreme iza ekipe.

– Zadovoljna sam odrađenim pripremama i kontrolnim utakmicama. Igračice su iskazale veliko htijenje za napredovanjem, pristup i fokusiranost. Pojačanja su dovedena ciljano te smo osnažili napadačke pozicije.

– Klub od osnutka radi sustavno i planski pa tako i ove sezone u kojoj se želimo nametnuti u pokušaju osvajanja naslova prvakinja Hrvatske. Rezultati od prošle sezone ohrabruju, posebice nakon dvije pobjede nad prvakinjama te jednom nad doprvakinjama. Radujem se i tim susretima jer nam mnogo donose. Također, cilj u 1. HMNLŽ jest obraniti naslov. Sve su igračice na okupu tako da je očekivano da želimo obraniti titulu.

– Pred nama je hrvatski derbi, ali ženski. Drago mi je da će i žene imati svoj derbi te se nadam da će te utakmice biti promocija dva velika kluba i ženskog nogometa. Moji glavni zahtjevi za utakmicu su uvijek odgovornost, pristup i učinak, uz zaključni zahtjev da djevojke uživaju u igri.