Damjanović/Mišljenović: “Uspjeh je bio zajamčen kada smo prepoznali da djevojke vjeruju same u sebe”

ŽNK Dinamo nalazi se u završnoj fazi svoje prve, povijesne sezone koja se pokazala itekako uspješnom, ali i radnom. Klub je osnovan 24. lipnja 2016. godine te se u prvoj sezoni natjecao sa seniorkama i kadetkinjama.

Seniorke su bile uvjerljive te su u 2. HNLŽ – Centar osvojile prvo mjesto s 21 osvojenim bodom, 12 više od drugoplasirane Rijeke te čak 18 više od trećeplasirane Istre 1961.

Kadetkinje su se također iskazale te su u HNLŽM – Centar osigurale drugo mjesto tik iza Agrama od kojeg su jedino upisale minimalan poraz te remi. Uslijedila je zatim kvalifikacijska utakmica za kadetsku završnicu u kojoj je Dinamo s 5:1 svladao Viktoriju. Pred kadetkinjama je sada nastup na završnici ovoga vikenda u Daruvaru.

“Ovo što smo ostvarili u prvoj sezoni zapravo izgleda kao neki lijepi san koji smo i sanjali. No, iza svega stoji velika količina rada, motiviranosti i energije za ideju ŽNK Dinamo Zagreb. U organizaciju Kluba je uključeno puno stručnih ljudi, koje zovem „TIM iza TIM-a“ (trenerska struka, medicinski tim, voditeljica društvenih mreža, logistika…) i nisu tu da se nadmudruju ili međusobno natječu, već da bi svi zajedno pridonijeli podizanju kvalitete koja je nužna za zacrtane ciljeve”, kazala je u uvodu trenerica Marija Margareta Damjanović.

Otkrila je potom Damjanović i kako se radilo u prvih 365 dana, kako je sve teklo, koji su projekti pokrenuti…

“Moja je krilatica da su znanje i ulaganja preduvjet za uspjeh. Nogomet, odnosno, sport općenito bi trebao sa sobom nositi i edukativnu funkciju pa stoga u ŽNK Dinamo resurse koristimo i kako bi educirali naše djevojke uz pomoć liječnika, fizioterapeuta, trenera, voditeljice društvenih mreža itd. Pokrenuli smo pritom i niz projekata unutar samoga Kluba te se pokazalo da uistinu koračamo pravim putem. Osigurali smo edukaciju igračica kroz mini seminare, ostvarili suradnju s NK Polet Buševec gdje treniramo s djevojčicama, educiramo ih i pružamo pravo mentorstvo, tu je i suradnja s osnovnim školama, pokretanje navijačkog dijela ŽNK Dinamo, kao i još mnogo toga.”

pehar_slavlje_skupna

Trenerski tim u ŽNK Dinamo uz Damjanović čini i trener Mario Mišljenović stoga su se oboje kratko osvrnuli na prvu sezonu kako u seniorskom, tako i u kadetskom pogledu.

“Grebi, grizi, za kolektiv!”, prvo je što će reći kao kratak moto, ali i sada već poznati uzviku ŽNK Dinamo.

“Uspjeh je u ŽNK Dinamo bio zajamčen kada smo prepoznali da djevojke vjeruju same u sebe. Seniorke su dominirale, prezentirale su snagu i karakter i to je bilo vrijedno našeg prvog naslova. Kadetkinje su postepeno rasle, ostvarile su puno ponavljanja, ojačale svoje samopouzdanje, a upravo to im je dalo moć da pariraju onim najboljima, što je možda iznenadilo sve, no ne i nas trenere! Upravo stoga završnica mladeži za nas je velik poticaj da se prezentiramo u najboljem svjetlu te se radujemo što smo u društvu klubova koji iza sebe imaju tradiciju i rezultate”, dodali su treneri ŽNK Dinamo.

dinamo_viktorija11

Napredak je u redovima ŽNK Dinamo svakako vidljiv, na treninzima od prvoga dana do danas samo raste broj djevojaka, dodatne prijave stižu svakoga dana, a sve to doprinosu i razvoju samoga ženskog nogometa.

“Nisam imala spoznaju što u pravom smislu znači biti dio tako velike obitelji, kao što je GNK Dinamo, dok nismo počeli s a samim treninzima. Velika je posjećenost stadiona, stalno se održavaju razne aktivnosti, treninzi, utakmice te je došlo do toga da smo mi treneri morali napraviti vizitke kako bi uštedjeli na vremenu kada nas majke, očevi, nogometni zaljubljenici zaustavljaju prije treninga i propitkuju imamo li kategoriju U-10, U-12, govore kako imaju kćerku ili unuku koja jako voli nogomet i slično”, pojasnila je Damjanović.

“Sumirala bih sve do sada zapravo zaključkom kako su rezultati važni za tablicu, no ono što nas kao trenere zanima jesu izvedba i donošenje odluka koje detektiraju razvoj i nužnu selekciju igračica. Dakako da dugoročno želimo poraditi na količini treninga i utakmica, ponavljanju te selekciji – strogoj, ali pravednoj kako bi dala one prave, karakterne igračice”, zaključila je trenerica ŽNK Dinamo Zagreb.