POVIJEST

Ženski nogometni klub Dinamo Zagreb osnovan je 24. lipnja 2016. godine u Zagrebu, na inicijativu trenerice te bivše igračice, sutkinje i izbornice Marije Margarete Damjanović, kao i njene kolegice, također bivše nogometašice, a danas predsjednice Kluba Josipe Maslać Petričević. Klub se pod krovnim organizacijama, Zagrebačkim nogometnim savezom te Hrvatskim nogometnim savezom, natječe u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene  (1. HNLŽ ) i Hrvatskom nogometnom kupu za žene sa seniorskom ekipom, u HNLŽM – Centar-Sjever -KADETKINJE s kadetskom ekipom te u HNLŽM – Centar-Sjever – PIONIRKE s pionirskom ekipom.

U svojim prvim radnim danima klub privlači odličan broj mladih, ali i iskusnih igračica te do početka sezone kako u seniorskoj tako i u kadetskoj konkurenciji uspijeva registrirati 25 igračica. S trenažnim procesom ekipa započinje prvoga dana kolovoza 2016. godine, a s natjecanjem mjesec dana kasnije.

Nakon odrađene prve polusezone, ekipa je početkom veljače 2017. godine krenula s pripremama za nastavak sezone u obje kategorije, a pomaci su već bili vidljivi, kako u napretku tako i u dvostruko većem broju igračica na terenu, a koji iz dana u dan samo dodatno raste, kao i zanimanje za ženski nogomet.

Do kraja regularnog dijela prve, povijesne sezone stigao je i prvi, povijesni naslov, odnosno, pehar. Seniorska ekipa je osvojila prvo mjesto u 2. HNLŽ – Centar, dok su kadetkinje u regularnom dijelu sezone osigurale drugo mjesto u HNLŽM – Centar.

Na kadetskoj završnici u svojoj prvoj sezoni i kadetkinje su se pokazale uspješnima te su osvojile naslov doprvakinja Hrvatske!

Uoči nove sezone, 2017./2018., a u koju je ŽNK Dinamo Zagreb ušao 1. kolovoza 2017. s trenažnim procesom, Dinamo broji preko 70 igračica te je oformio i ekipu pionirki te se u novoj sezoni natječe sa seniorkama, kadetkinjama i pionirkama.

U završnici sezone 2017./2018. ŽNK Dinamo Zagreb je u seniorskoj konkurenciji ponovno osvojio drugoligaški naslov, dok su kadetkinje osvojile četvrto mjesto na završnici HNLŽM.

Seniorke ŽNK Dinamo Zagreb na kraju svoje druge drugoligaške sezone kroz dvije kvalifikacijske utakmice s ekipom Omble upisale su pobjede 10:3 i 8:0 te tako osigurale svoje mjesto u 1. HNLŽ od sezone 2018./2019.!

U Kupu su, pak, seniorke stigle do polufinala natjecanja.

Jedni od glavnih ciljeva, kao i zadataka kluba svakako su razvoj, popularizacija, uspjeh, ali i promocija kako ŽNK Dinamo tako i ženskog nogometa kako bi mlade djevojke i djevojčice bile usmjerene na pravi način te dobile priliku za pravi nogometni razvoj i obrazovanje, unaprjeđenje sposobnosti kroz vježbe, treninge i utakmice, razvile sportsku kulturu, kolegijalnost, suradnju i još mnogo toga.