POVIJEST

Ženski nogometni klub Dinamo Zagreb osnovan je 24. lipnja 2016. godine u Zagrebu, na inicijativu trenerice te bivše igračice, sutkinje i izbornice Marije Margarete Damjanović, kao i njene kolegice, također bivše nogometašice, a danas predsjednice Kluba Josipe Maslać Petričević. Klub se pod krovnim organizacijama, Zagrebačkim nogometnim savezom te Hrvatskim nogometnim savezom, natječe u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene  (1. HNLŽ ) i Hrvatskom nogometnom kupu za žene sa seniorskom ekipom, u HNLŽM – Centar-KADETKINJE s kadetskom ekipom te u HNLŽM – Centar- PIONIRKE s pionirskom ekipom.

U svojim prvim radnim danima klub privlači odličan broj mladih, ali i iskusnih igračica te do početka sezone kako u seniorskoj tako i u kadetskoj konkurenciji uspijeva registrirati 25 igračica. S trenažnim procesom ekipa započinje prvoga dana kolovoza 2016. godine, a s natjecanjem mjesec dana kasnije.

Nakon odrađene prve polusezone, ekipa je početkom veljače 2017. godine krenula s pripremama za nastavak sezone u obje kategorije, a pomaci su već bili vidljivi, kako u napretku tako i u dvostruko većem broju igračica na terenu, a koji iz dana u dan samo dodatno raste, kao i zanimanje za ženski nogomet.

Do kraja regularnog dijela prve, povijesne sezone stigao je i prvi, povijesni naslov, odnosno, pehar. Seniorska ekipa je osvojila prvo mjesto u 2. HNLŽ – Centar, dok su kadetkinje u regularnom dijelu sezone osigurale drugo mjesto u HNLŽM – Centar.

Na kadetskoj završnici u svojoj prvoj sezoni i kadetkinje su se pokazale uspješnima te su osvojile naslov doprvakinja Hrvatske!

Uoči nove sezone, 2017./2018., a u koju je ŽNK Dinamo Zagreb ušao 1. kolovoza 2017. s trenažnim procesom, Dinamo broji preko 70 igračica te je oformio i ekipu pionirki te se u novoj sezoni natječe sa seniorkama, kadetkinjama i pionirkama.

U završnici sezone 2017./2018. ŽNK Dinamo Zagreb je u seniorskoj konkurenciji ponovno osvojio drugoligaški naslov, dok su kadetkinje osvojile četvrto mjesto na završnici HNLŽM.

Seniorke ŽNK Dinamo Zagreb na kraju svoje druge drugoligaške sezone kroz dvije kvalifikacijske utakmice s ekipom Omble upisale su pobjede 10:3 i 8:0 te tako osigurale svoje mjesto u 1. HNLŽ od sezone 2018./2019.!

U Kupu su, pak, seniorke stigle do polufinala natjecanja.

Prva prvoligaška sezona seniorki ŽNK Dinamo Zagreb prošla je uistinu odlično te su djevojke osigurale treću poziciju na kraju sezone.

Jedni od glavnih ciljeva, kao i zadataka kluba svakako su razvoj, popularizacija, uspjeh, ali i promocija kako ŽNK Dinamo tako i ženskog nogometa kako bi mlade djevojke i djevojčice bile usmjerene na pravi način te dobile priliku za pravi nogometni razvoj i obrazovanje, unaprjeđenje sposobnosti kroz vježbe, treninge i utakmice, razvile sportsku kulturu, kolegijalnost, suradnju i još mnogo toga.